Archive

Archive for the ‘zuru zuru’ Category

Happy Thanksgiving

November 26th, 2010

This time of year. Time to give thanks for everything that GOD had gave us.

Firstly thank you GOD for giving me strength for enduring this year. This year is full of problem, but I know You will guide me trough all these.

Thank you for all family, friends, for their love and support.

And all these year I use open source programming as my source of income, and never said any thanks. This year, I would like to address a thanks to the following:

- PHP Language. We’ve been together for 10 years now. Thanks for all the updates and security patches from PHP dev Team. Thanks for the easy to understand language.
- Ubuntu Linux. For being a great development OS for last 3 years. Ubuntu server had been installed on all my client.
- Apache Server. Running on all my server.
- MySQL. For keeping open source database for as long I learn database. Very stable and good for small – medium company.
- Komodo Edit. A very nice GUI for coding. Support all the language I use, PHP, SQL, Jquery, etc.
- JQuery. A neat, very fast, easily expandable and beautiful Javascript Framework.
- Bazaar. For keeping my source safe.
- Titanium Developer. New IPhone rapid development framework that I just learned. Very inspirational.

Thank you for the hard work developing these software. Happy Thanks Giving to all.

Share

programming, web, zuru zuru

Back to the old Green

July 6th, 2009

Perubahan suasana bisa membuat suatu blog menjadi terasa lebih hidup. Karena udah agak bosen dengan theme yang lama. AKhirnya kembali lagi ke theme lama dengan gambar baru :P Sekali2 ganti suasana :p

Udah lama sekali sejak pegang photoshop. Hari ini kebetulan di kantor pegang2 lagi, jadi sekalian aja di rumah edit2 website. Alhasil jadi dech begini.

Konsep nya adalah Duality. Perpaduan antara komputer dengan ballet. Gambar di cari langsung dari google dengan bantuan Cooliris. Asik juga loh browsing gambar pake plugin cooliris. Notice ada gambar ubuntu diatas Mac? Gue salah satu pendukung open source. Walaupun engga begitu aktif dalam mengembangkan tapi masih terus belajar untuk menggunakan dan administrasi server Linux terutama anak2nya Debi (Debian, Ubuntu, dkk).

Hope you guys enjoy the new theme. Lebih mudah dibaca. Dan warna nya lebih enak diliat mata. Hijauuu :P My personal favorite ahahha.

Share

zuru zuru

Spam buster

January 29th, 2009

Setelah menggunakan WP selama kurang lebih 2 bulan. Akhirnya dateng juga yang paling di tunggu2 di email…. Guess what is it? S.P.A.M comment :P

Wew. WordPress rupanya masih belom anti2 banget sama begituan :P abisnya selama ini di Blogger kagak pernah kena sih. Barusan pasang anti spam. Moga2 engga ada lagi dech.

Share

zuru zuru

Switch to our mobile site